Дизайн на живота и работата през призмата на личните ни ценности

ОНЛАЙН УЪРКШОП

19 декември 2020 (събота)

Дизайн на живота и работата през призмата на личните ни ценности

ОНЛАЙН УЪРКШОП

19 декември 2020 (събота)

Към края сме на една предизвикателна година, изпълнена със събития, които отекват в съзнанието ни с едни от най-трудните въпроси...Как да удържа на бурята? Как да се съхраня? Какво наистина има смисъл, какво е важно за мен? Какво е нужно да си отиде и какво да бъде трансформирано? За какво се отваря пространство, как да използвам това пространство? Мога ли да изградя удовлетворяващ живот и работа, в унисон с ценностите ми и следата, която искам да оставя след себе си?  

Включи се, ако искаш да:

 Каним те да влезеш в ролята на дизайнер на собствения си живот и работа - такива, че да ти носят радост, смисъл и нестихваща енергия за движение напред. 

Седнеш на шофьорското място на собствения си живот и да поемеш управлението му

 Изградиш своя вътрешен компас и действаш от позицията на самоувереност и сила 

Дефинираш своята мисия и следата, която искаш да оставиш след себе си 

 Определиш своите ключови принципи, които да ти водят при вземането на правилните за теб решения 

 Изследваш своите вътрешни ресурси и какво ти е нужно, за да се задействаш  

Създадеш визия за работен живот, който ти носи истинска радост, смисъл и удовлетворение 


19 декември 2020 (събота),   6 часа, разпределени в две сесии: 10.00 - 12.00  и 14.00 - 18.00 ч. 

Единичен билет - 89 лв. без ДДС

Двоен билет - 150 лв. без ДДС

За кого е:

 • Хора, които искат да направят автентична, с тяхната същност, промяна в живота или работата си
 • Хора, които в определени аспекти на своята работа, изпитват продължително и сериозно неудовлетворение, липса на радост и биха искали да променят това
 • Хора, които са готови да се впуснат в пътешествието наречено “Себепознание” 

Подход и методи:

 • Инструменти за личностна и организационна трансформация на Barrett Values Center
 • Коучинг
 • Дизайн мислене
 • Методи от “Геройското пътешествие” (Joseph Campbell's Hero’s Journey)
 • Storytelling 

Твоите Ментори

Модератор и фасилитатор на уъркшопа е Мария Падалски.

Мария е сертфициран консултант в областта на личностната и организационна трансформация към Barrett Values Center, сертифициран NLP мастър практик и Aligned Action International коуч.

Мария Падалски и Ангелина Пенкова основават People Portal след като и двете натрупват солиден опит в корпоративния свят. Основната им цел е да изследват и създадат инструменти, обучения и методи, които да допринасят за това времето прекарано в работа да бъде пълноценно и да носи удовлетворение и смисъл, както за служителите, така и за организациите, и за обществото ни. 

Твоята инвестиция

6 часа, разпределени в две сесии: 10.00 - 12.00 и 14.00 - 18.00 ч на 19 декември 2020 (събота)
Единичен билет: 106 лв. с ДДС, двоен билет: 180 лв. с ДДС

С какво ще те изненадаме:

 • Work & Life Playbook в удобен електронен формат
 • Вътрешен кръг за подкрепа и забава
 • Ще запазим нещо и за момента на нашата среща

Програма

Тема 1: Деконструиране на живота и работата - до колко живеем в синхрон с важните за нас неща.

Имате ли усещането, че понякога се състезавате в нечий чужд коридор, че нещата, които правите не ви носят удовлетворение и радост? Усещате ли липса на енергия и желание за действие? Каква е историята, която разказвате на себе си за собствения си живот или работа? Щастлива ли е тази история? В тази първа тема от уъркшопа ще работим заедно, за да раздробим живота и работата ни на съставните им части. Ще ги погледнем от различни гледни точки, за да видим кои техни аспекти са удовлетворяващи за нас и кои бихме искали да променим. 

Тема 2:Изграждане на вътрешната ни навигационна система: нашите ценности

Нашите ценности обуславят поведенията и решенията, които вземаме, всеки ден, на всяко ниво. Съзнателно или не, те определят нещата, към които се стремим, на които даваме времето, вниманието и енергията си. Личните ни ценности са нашата задвижваща сила, а за да я използваме съзидателно, е важно да я познаваме и управляваме. По време на този уъркшоп всеки участник ще изследва, дефинира и приоритизира своите лични ценности, за да ги заложи в дизайна на живота и работата, които обича. 

Тема 3:Изграждане на вътрешната ни навигационна система: нашата мисия

Вторият елемент, изграждащ нашата вътрешна навигационна система е  мисията ни - следата, която искаме да оставим след себе си.  Дефинирането на нашата мисия и ценности е може би най-трудната задача в този уъркшоп. Ще използваме различни инструменти и похвати, за да създадем една първа или една нова, подобрена версия на нашата мисия. 

Тема 4:Какво избираме да бъде част от живота и работата, които обичаме

След като деконструирахме живота и работата си, преосмислихме ценностите и мисията си, ни предстои да решим какво искаме да изчистим, какво искаме да запазими какво искаме да поканим в живота и работата ни. На база на вече определените ценности и мисия, ще започнем да изграждаме визията си за живот и работа, които ни носят удовлетворение, радост и смисъл. Ще работим с нашите лични дефиниции за успех, щастие, постижение.  

Тема 5:Цели в синхрон с личните ни ценности

Често си поставяме цели, които не постигаме, към които губим интерес или просто се реализират по изключително труден начин, а крайния резултат  не ни носи радост и удоволствие. Вие поставяли ли сте си такива цели? Всяка нова година правим големи обещания пред себе си и околните, които обаче не успяваме да изпълним. Една от причините за това е, че тези цели не са в синхрон с нашите лични ценности и мисия. 
По време на тази сесия ще разберем какво са “цели с душа”, как да си поставяме цели, които ни вдъхновяват и движат напред. 

Тема 6:Инструменти, които подкрепят личната ни трансформация: водещи принципи, базирани на ценностите

Да имаме знанието за ценностите, мисията ни и какво искаме да постигнем не е достатъчно. Дори напротив, може да бъде крайно разочароващо, ако не знаем как да стигнем до там, ако нямаме необходимите нови навици и умения. Промяната в ценностите ни, процъфтяването в живота и работата ни, винаги идва с промяна на инструментариума, с който работим. Промяна в начина ни на мислене, в историите, които избираме да разказваме за себе си.  В последния модул на уъркшопа ще изследваме кои са новите навици, поведения и умения, нужни на всеки един от нас индивидуално, за да съгради живот и работа, които обича. 

Тема 7:Инструменти, които подкрепят личната ни трансформация: кръг за подкрепа и комуникиране на нашата същност

Макар да наричаме това преживяване “уъркшоп”, това е началото на един продължителен, често труден, дори самотен трансформационен процес. Той може да предизвика много промени в личен и професионален план, защото вече имаме достъп до вътрешната ни сила, вземаме решения, които са в синхрон с ценностите ни. Важно е на този етап да изградим собствен кръг за подкрепа, да можем открито да комуникираме ценностите си, така че хората около нас да разбират от къде изхождаме, с какво се борим и какво е важно за нас в момента.