Как да изграждаме силни екипи като работим с организационната култура и ценности

 Онлайн среща с гост Иван Гойчев

2 декември, четвъртък, 16.00 - 17.00 ч., Zoom


Как да изграждаме силни екипи като работим с организационната култура и ценности

 Онлайн среща с гост Иван Гойчев

2 декември, четвъртък, 16.00 - 17.00 ч., Zoom


Декемврийската среща на Alive@Work общността е изключително практична. Ще говорим как да изграждаме силни екипи като работим с организационната култура и ценности.

Наш гост ще бъде Иван Гойчев - технологичен лидер и организационен архитект

Всеки ден в нашите организации се налага да вземаме десетки малки, но трудни решения, съвкупността от които се отразява директно на крайния продукт и бизнес целите ни. Едно от най-сериозните предизвикателства пред лидерите на всички нива е как тези решения да следват еднакви принципи и да носят качествен краен резултат. 

Тривиалните практики включват предимството на “най-гласовития” или на (не)демократични решения с “непълно мнозинство”, но има и един друг принцип, който често е подценяван при вземането на трудни решения - ⭐ценностите⭐ на компанията.

 • Как да подкрепим лидерите си с готови инструменти, за да изграждат подкрепяща оперативна култура? 
 • С каква организационна структура можем да подчертаем и да разгърнем пълния потенциал на ценностите на компанията? 
 • Можем ли да изградим единен компас, с помощта на който да се вземат стратегически решения, да се управляват хора и да се навигира успешно в изключително променливата външна и вътрешна среда? 

Тези въпроси ще зададем на нашия следващ гост в месечните срещи на Alive@Work общността.

 

По време на срещата на Alive@Work общността на 02 декември ще ни гостува Иван Гойчев, лидер с дългогодишен опит в управление на технологични екипи в компании като Cobuilder, Amazon и Vayant Travel Technologies. 

С него ще деконструираме множество примери от неговата практика - една богата палитра от ситуации, в които всички ние като лидери можем да използваме ценностите в ежедневната си работа. Ето само някои от темите, които ще обсъдим с Иван:

 • Как могат ценностите и културата да бъдат успешно вплетени в процеса по въвеждане на нови служители (onboarding);
 • Културата ли определя целите, или целите определят културата;
 • За какво е нужна културата всъщност? Как да използваме ценностите при вземане на трудни решения и може ли ценностите да са в конфликт; 
 • Калибриране на екипите и мениджърите към единна култура;
 • Как служителите могат да припознаят прилагането на ценностите като принос лично за тях (не само за фирмата);
 • Как да изградим организационен дизайн, подкрепящ единна култура.

Иван Гойчев - технологичен лидер и организационен архитект

Иван има над 15-годишен опит в управлението на ИТ екипи от различен калибър, култура и националности. Опитът му включва позиции като главен технически директор в 2 български стартъпа, които с негова помощ се превръщат в успешни големи компании. Работи и няколко години в ирландския офис на Amazon AWS, където управлява глобални екипи, а понастоящем е CTO на Cobuilder International - доставчик на технологични решения за дигитализиране на процесите в строителната индустрия. 

Според Иван успехът на една компания никога не се дължи само на технологично превъзходство и добри практики. Успехът зависи от всички решения, които се вземат на микро ниво всеки ден от множеството талантливи и интелигентни хора в една компания. За да сме успешни, трябва да имаме ясни цели и вдъхновение, но също толкова важни са добре интегрираните организационни принципи и култура, които подкрепят оперативната работа. 

Заедно с екипа на People Portal Иван помага на компаниите да съчетаят дизайна на организационната си структура с културните си ценности, за да могат по-плавно и бързо да постигат целите и растежа си.

Регистрация и материали

Събитието има лекционна част с водещ Иван Гойчев и интерактивна част, включваща работа и взаимодействие с групата. За целта ви молим да влезете в срещата с включени камери и нагласа да се запознаете с участниците.

 • Достъпът до всички седмични ресурси е безплатен
 • Достъпът до срещата-дискусия изисква предварителна регистрация на този линк
 • Каним всички участници, които искат да се включат в срещата-дискусия да се запознаят с ресурсите, които споделяме в седмиците преди срещата
 • Всички ресурси и материали се споделят ексклузивно в Alive@Work групата в LinkedIn или по имейл, ако сте регистрирани за срещата-дискусия