Как да използваме storytelling за привличането и задържането на правилните за организацията хора

Уебинар

01 юли, четвъртък, 16.00 - 17.15 ч.


Как да използваме storytelling за привличането и задържането на правилните за организацията хора

Уебинар

01 юли, четвъртък, 16.00 - 17.15 ч.


Освен като комуникационен инструмент, storytelling може да се използва успешно и като инструмент за дизайн на преживяванията на служителите в организациите ни. 

Разказването на истории (storytelling) е важно “мета” умение, което се използва успешно от експерти в различни сфери: от маркетинг и бранд практици и ЧР професионалисти до лидери на организации и специалисти по изграждане потребителското пътешествие в онлайн среди.

Срещата на Alive@Work общността в началото на юли ще бъде посветена именно на това как да се ориентираме в кои от процесите, свързани с привличането, ангажирането и задържането на хората можем да използваме успешно storytelling. Този уебинар е за всички, които имат първоначално разбиране за storytelling и искат да се ориентират във вселената от възможности, които този инструмент може да даде във вътрешно-организационните процеси.

Ще дискутираме следните теми:

  • Кои са основните процеси, свързани с хората в организацията, в които можем успешно да вплетем storytelling  (подбор, въвеждане, комуникиране на промени, оценка на представянето, изграждане на пътешествието на служителя, ангажиране и др.)
  • Кои са ключовите истории, които е важно да разработим за нашата организация
  • Как storytelling може да бъде използван като дизайн инструмент за създаване на пътешествието на служителите
  • Как някои организации използват storytelling в практиката си (примери)

Водещ на уебинара е Ангелина Пенкова

Ангелина Пенкова работи в последните 15 години в различни области на маркетинга, комуникациите и управлението на екипи. В рамките на People Portal тя се специализира в обученията, свързани с разказването на истории (Storytelling) и вътрешно фирмени консултации в същата област.

През 2018, заедно с Мария Падалски, създават People Portal (peopleportal.eu), където ги обединява идеята, че времето прекарано в работа може да бъде пълноценно и да носи удовлетворение и смисъл, както за служителите, така и за организациите, и за обществото ни. Чрез People Portal, Мария и Ани подкрепят компании, които се стремят към устойчив успех през изграждането на здрава и работеща култура.

Регистрация и материали 

  •  Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация.
  • Каним всички участници в срещата предварително да се присъединят към Alive@Work групата в LinkedIn, където ще бъдат споделяни материали преди и след събитието. 
  • Събитието има лекционна и интерактивна част, включваща взаимодействие с групата. За целта ви молим да влезете в срещата с включени камери и нагласа да се запознаете с участниците.